shutterstock_1168033336 small.jpg

За нас е вдъхновяващо да извлечем от човека истинна информация и да създадем най-здравословните, функционални и красиви пространства.

Затова след бюджета и времевите рамки е нужно да започнем с друг тип разговор. Човешки разговор за света, за мечтите, за това кой съм аз, какво обичам, какво ми липсва, към какво се стремя, за родния дом, за семейството, приятелите, домашните любимци или растенията, цветовете, любимите филми, книги и музика. 

Целта е да вникнем в съкровените си желания и какво олицетворяват сградите или интериорите, които ще сътворим заедно. 

Защо е нужен нов метод?

От гледна точка на архитекта е лесно да създаде подходящ дизайн за близки хора, които познава. В наши дни времето тече твърде бързо, за да можем да опознаем в дълбочина всеки свой клиент, както и не всеки човек би могъл да отдели достатъчно време за това. Интересуваме се от психология и астрология и сме установили, че използването на Астродизайн оптимизира процесите

и дава истинни решения.

Астродизайн

                              и                              са социални науки, използващи метода на наблюдение и трудно се доказват емпирично. Използваме част от тези знания в архитектурата, изследваме ги и развиваме в един комбиниран метод. Астродизайн е преживяване, в което ти помагаме да разбереш себе си и нуждите си, пространството ти е огледало на личността ти, накрая ще ти помогнем да го припознаеш и обживееш по свой най-съкровен начин.

В работата си използваме 16-те личностни типа. Чрез тях до много малка степен може да се съди за дизайна на проекта. Но те помагат много за работата с клиентите ни и управлението на процесите по изпълнение на проектите. 

Имайки ги предвид, предвиждаме например

дали човекът има нужда от повече мостри на материали, които да усети на допир или ще са нужни повече визуализации, които да му покажат цялостната картинка. Доколко имаме свобода на действие или собственикът ще държи да взема голяма част от решенията сам. 

1 E.png

Съществуват многобройни писмени сведения за използването на астрологията от древеността по всички краища на света. При липсата на разнообразни занимания хората са прекарвали дълго време в съзерцаване на небесните тела и са установили определени закономерности. Точно както един агроном може да каже кога е подходящо да се засади определен вид растение, така и астрологията може да даде насоки кога и при какви условия е подходящо за конкретно действие. Свободната ни воля позволява да постъпим както намерим за добре - да плуваме срещу или по течението. 

На първо място обаче астрологията е метод за себеопознаване. Тя ни показва уроците, които идваме да научим, както и ресурсите ни - какво умеем с лекота. Тя може да бъде наш пътеводител, но е важно да бъдем и критични и да изследваме нейните твърдения. 

Как я използваме ние?

Първоначално хората създават пространства, след което тези пространства ежедневно формират тях. Архитектурата често е по-трайна от поколения човешки животи. Затова е толкова важно за нас да вникнем в съкровените нужди и желание на клиентите си, за да им помогнем да бъдат себе си, да следват мечтите си и в някои случаи да съзададат най-доброто за обществото.